آمریکا ارسال جنگنده «اف-۳۵» به یونان را معلق کرد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

آمریکا ارسال جنگنده «اف-۳۵» به یونان را معلق کرد

منابع خبری می‌گویند آمریکا برای جلوگیری از بر هم زدن توازن قوا میان یونان و ترکیه ارسال جنگنده اف‌-۳۵ به آتن را معلق کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۳ - ۰۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 28
کد خبر: ۱۹۱۷۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک رسانه یونانی روز چهارشنبه از تعویق ارسال جنگنده «اف-۳۵» ساخت آمریکا به یونان خبر داد. گفته می‌شود دلیل این تصمیم جلوگیری از برهم خوردن توازن قوا میان آنکارا و آتن و همچنین جلب نظر آنکارا برای قبول عضویت سوئد در ناتو است.

روزنامه «کاثیمرینی» نوشت، نگرانی آمریکا از ناراحت شدن ترکیه و به خطر انداختن عضویت سوئد در ناتو، یکی از دلایل تعویق در ارسال این جنگنده نسل پنجم به یونان است. این پروژه تا برگزاری نشست ناتو در «ویلنیوس» در لیتوانی به تعویق افتاده است.

یونان و ترکیه، هر دو متحد ناتو، اما دشمنان تاریخی هستند. این دو کشور چندین دهه است بر سر طیفی از مسائل از حریم هوایی گرفته تا مناطق دریایی در شرق مدیترانه، مهاجرت و موضوع قبرس باهم اختلاف دارند.

آمریکا همچنین در تلاش برای حفظ تعادل بین یونان و ترکیه است. در آمریکا این دیدگاه غالب است این بود که اگر یونان یک گام به خرید اف-۳۵ نزدیک‌تر شود، تلاش برای متقاعد کردن ترکیه برای عضویت سوئد در ناتو در خطر قرار می‌گیرد

به گفته دولت آمریکا، این خطر بالاست و یونان با وجود این واقعیت که روسای کمیته‌های روابط خارجی و امور بین‌الملل سنا و مجلس نمایندگان با فروش اف-۳۵ موافقت کرده‌اند، اما اینک این پروژه به تعویق افتاده است.

ارتش یونان به شدت در حال توسعه و تقویت خود است و در صورت دریافت جت‌های اف-۳۵ ناوگان نیروی هوایی ترکیه به شدت از رقیب همیشگی خود عقب می‌افتد. یونان به تازگی ۲۴ فروند جنگنده «رافال» ساخت فرانسه، ۶ فروند جدید و ۱۸ فروند دست دوم و همچنین سه فروند ناوچه فرانسوی سفارش داده است.

این در حالی است که صنایع هوافضای ترکیه اخیرا به طور رسمی اعلام کرد جنگنده رادار گریز نسل پنجم «تی‌اف‌کان» از آشیانه بیرون آمده و بر رو باند پرواز حرکت کرده است. ترکیه مدعی شده که این یک جنگنده برتری هوایی در تمام شرایط آب و هوایی است و قرار است جایگزین جنگنده‌های «اف-۱۶ فالکون» نیروی هوایی ترکیه شده و به کشور‌های خارجی صادر شود. / فارس

ارسال نظر